Fizik ve mühendislikte matematik yöntemler\ - Öztürk, Emine (Seçkin Yayıncılık, 2019)
Kitabın, ilk iki baskısının ardından gerek akademisyenlerden, gerekse öğrencilerden gelen istek, öneri, vs.. dikkate alınarak eserin gözden geçirilmiş 3. Baskısı yapılmıştır. Eğitimcilerin büyük çoğunluğu, bir ders için seçilen ders kitabının, o derste öğretilecek konuların anlaşılması ve öğrenilmesi için öğrenciye rehber olacağında hemfikirdirler. Bu durumda da ders kitabı kolay anlaşılır olmalı ve öğrenimi kolaylaştıracak şekilde yazılmalı ve düzenlenmelidir. Bu noktalara dikkat edilerek hazırlanan bu kitap, Fizik eğitiminde "Matematik Yöntemler" derslerinde kaynak ders kitabı ve Mühendislik eğitiminde "Mühendislik Matematiği" derslerinde yardımcı kitap olarak kullanılabilir. Kitaptaki konular, klasik mekanik, kuantum mekaniği, elektromagnetik teori, ısı teorisi, akışkanlar mekaniği vb. derslerde öğrencilerin karşılaşabileceği matematiksel problemlerinin çözümüne yardımcı olacak şekilde hazırlanmıştır. İşlenen konular 215 çözümlü örnekle desteklenerek, konunun daha rahat anlaşılması amaçlanmış ve konuların sonunda da toplam 216 probleme yer verilmiştir.