Her yönüyle Go programlamaya\ - Küçüksille, Ecir Uğur; Kemaloğlu, Nazan (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2019)
Kitap; 2007 yılında geliştirilmeye başlanan ve kullanımı artarak devam eden Go programlama dili, diğer bir deyişle Golang hakkında temel seviyede bilgiler içermektedir. Golang programlama dilinin çıkış amacı diğer dillerle uyumlu bir şekilde çalışarak daha başarılı ve güçlü sistemler ortaya çıkarmaktır. Bugün Go programlama dilini farklı ihtiyaçları için kullanan şirketler arasında Koding, Google, Apple, Twitter, Amazon, Github, Ubuntu, Dropbox ve Facebook gibi şirketlerin var olması Golang programlama dilinin ne kadar kabul görmüş olduğunu göstermektedir. Kitap içerisinde Go programlama dilinin genel yapısı ve özellikleri anlatılmıştır. Her bölümde konuların pekiştirilmesi için örnek uygulamalar yapılmıştır. Kitap, temel seviyede programlama bilen veya programlama ile ilgilenen herkesin anlayabileceği şekilde hazırlanmıştır. Go programlama dilini öğrenmek isteyenler için rehber niteliğinde olan bu kitap; özellikle Türkçe kaynak sıkıntısı çekilen Go Programlama Dili için temel kaynak niteliğindedir.
1
Keywords: Programlama dilleri; Programming languages