Sayısal sinyal işleme\ - Gazi, Orhan; Çatmakaş, Ömer Kemal (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2019)
Kitap, gördüğü yoğun ilgi sonucunda kısa sürede 2. Baskısını yapmıştır. Bu kitapta sayısal sinyal işleme konularını Matlab uygulamaları ile ele alınmıştır. Bunun için ilk olarak Matlab komutlarını kısa ve öz bir şekilde anlatılmıştır. Daha sonra sayısal sinyal işlemenin temel konuları olan örnekleme, analog sinyallerin örneklerinden yeniden oluşturulması, örnek azaltma, örnek arttırma, ayrık Fourier dönüşüm ve analog ve sayısal filtre tasarımı konularının Matlab uygulamaları yapılmıştır. Kitap, lisans düzeyindeki üniversite öğrencileri için hazırlanmış olmasının yanı sıra bunun dışında sinyal işlemeyle ilgilenen herkes de bu kitaptan faydalanabilir. Unutulmamalıdır ki bir mühendis kendisini teorik bilgilerin pratikte uygulamalarını yaparak geliştirebilir. Bu kitap, sinyal işlemede geçen teorik bilgilerin yazılım olarak uygulamalarını içermektedir. Konuyla ilgili teorik bilgiler için, Doç. Dr. Orhan GAZİ tarafından kaleme alınan "Sayısal Sinyal İşleme" kitabına bakabilirsiniz.
1
Keywords: Electronic; Elektronik