Otomatik Kontrol Sistemleri\ - Gökbulut, Muammer (Seçkin Yayıncılık, 2019)
Güncellenmiş 3. baskısı yapılan kitap; Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinin Elektrik-Elektronik, Kontrol, Mekatronik, Makina ve Enerji Mühendisliği bölümleri başta olmak üzere diğer bazı bölümlerde de okutulan "Otomatik Kontrol Sistemleri" ya da "Kontrol Sistemleri" derslerinin içeriğine uygun olarak hazırlanmıştır. Kitap, 7 bölüm olarak düzenlenmiştir. İlk bölümlerinde otomatik kontrol ile ilgili temel kavramlar tanıtılarak kontrol sistemlerinin transfer fonksiyonu, blok şeması, sinyal akış şeması ve durum diyagramı gibi şematik anlatımına önem verilmiştir. İlerleyen bölümlerde, kontrol sistemlerinin zaman bölgesi karakteristikleri ve endüstriyel PID kontrolörlerin etkileri incelenmiştir. Son bölümlerinde ise kontrol sistemi tasarım esasları belirlenerek köklerin yer eğrilerinin çizimi, kontrol sistemi tasarımındaki önemi ve köklerin yer eğrisini kullanarak kontrol sistemi tasarımı anlatılmıştır. Ayrıca kitapta, çeşitli mühendislik alanlarının yanı sıra özellikle kontrol mühendisliği alanında adeta sanal bir laboratuvar ortamı sunan MATLAB/Simulink programı tanıtılmış ve her bölümün sonunda, o bölümle ilgili uygulamaların MATLAB/Simulink ile yapılışı açıklanmıştır. Kitapta konular, basit ve sade bir dille anlatılmış, işlenen konuların daha anlaşılabilir olması için 79 adet grafikle desteklenmiş 110'u çözümlü örnek olmak üzere 233 örnek soruya yer verilmiştir.