Yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi : Türkiye örneği - Karaaslan, Abdulkerim (İstanbul: Ekin Yayınevi, 2017)
Bu kitabın hazırlanmasındaki temel amaç Avrupa ülkeleri arasında yenilenebilir enerji potansiyeli en yüksek ülkelerden biri olan Türkiye'nin enerji talebini karşılamaya katkı sağlayacak yenilenebilir enerji kaynak seçimini gerçekleştiren bilimsel bir yaklaşımı göstermektir. Bu yaklaşımda her bir kaynak parametresi, bir aralık değer olarak alınmış ve kesin değerlerden kaçınılmıştır. Böylece analizin daha duyarlı ve gerçekçi sonuçlara ulaşılması hedeflenmiştir. Bu amaçla aralık katsayılı tamsayılı programlama yöntemi analiz için tercih edilmiş.
1
Keywords: Energy Resources Projects; Enerji Kaynakları Projeleri