Örnek uygulamaları ile bilgisayar destekli kalıp (lectra programı V6R1) - Bottan, Semiye (Ekin Yayınevi, 2012)
Türk tekstil ve hazır giyim sanayi alt yapısı ile son derece kuvvetli olan ve uluslararası rekabet yeteneği en üst düzeyde bulunan sanayi dallarımızdan birisidir. Teknolojinin hızla ilerlemesi ile bilgisayarın ve bu sektörde kullanılan CAD/CAM sistemlerinin önemi ortaya çıkmıştır. Ayrıca günümüz moda algısı ile hazır giyim sektöründe üretilen modellerin çeşitliliğinin artması da bunun önemini artırmaktadır. Günün modasına uygun tasarlanan bu modellerin; giyildiğinde estetik durması, vücuda uyum ve hareket serbestliğinin sağlanması ise ancak giysi kalıplarının düzgün yapılması ile mümkün olabilir. Kalıbı düzgün olmayan bir giysi, kumaş özelliği çok iyi ya da fiyatı düşük olmasına rağmen yinede satılmasını engelleyen bir faktördür. Bu bağlamda hazır giyim imalatında kalıp hazırlamak, en önemli aşamalardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kitap, lise ve üniversitelerde okuyan moda tasarım ve tekstil bölümü öğrencilerine, modelistik eğitimi veren kurumlara ve Lectra programını öğrenmek isteyen herkesin başvurabileceği bir kaynaktır.