Doğru akım devre analizi - Karakoç, Tahir (Seçkin Yayıncılık, 2019)
Ders kitabı olarak hazırlanan bu eser, Meslek Yüksekokullarının Elektrik ve Enerji, Elektronik ve Otomasyon bölümlerinde "Doğru Akım Devre Analizi", Mühendislik Fakültelerinin Elektrik, Elektrik - Elektronik bölümlerinde "Elektrik-Elektronik Mühendisliğinin Temelleri-I" ve Bilgisayar bölümlerinde "Devre Teorisi" olarak okutulmaktadır. Altı bölümden oluşan bu kitabın içeriği, 14 haftalık bir yarıyılda uygulanan müfredata göre planlanmış olup, her bölümde konuya giriş yapıldıktan sonra gerekli teknik bilgi ve kavramlar verilerek özel olarak seçilmiş örnek problemlerle konunun anlaşılması sağlanmıştır. Gereksiz detaylardan kaçınılan bir anlatım tarzı benimsenen bu kitapta, 145 tane çözümlü örnek soruların yanı sıra bölüm sonlarında 96 tane cevaplı problem, konuların pekiştirilmesi için verilmiştir. Örnek problemlerin çözümünde, çözüme nereden başlanacağı, kullanılacak metodun nasıl seçileceği adım adım anlatılarak öğrencinin anlama ve problem çözme yeteneğinin geliştirilmesi amaçlanmıştır