Cnc tekniği ve teknolojisi - Gavas, Muammer (Seçkin Yayıncılık, 2019)
Güncellenmiş 3. baskısını yapan bu kitapta, gelen yoğun istek üzerine " CNC Dik İşleme Merkezleri" konusu da ilave edilmiştir. Kitapta CNC'li torna tezgâhlarına ait bilgileri, CNC ile ilgili her türlü kavramları, bu tezgâhlarda işlenecek parçaların teknik resim özelliklerini ve çok sayıda uygulanmış örneklerle parçaların işlenmesine yer verilmiştir. Kitapta anlatılan konular, adım adım bol örnekli ve görsel destekli olarak anlatılmış, özellikle uygulamada en çok yapılan hatalar göz önünde bulundurularak, bu hatalardan kaçınmanın yolları da gösterilmiştir. Anlatılan konuların daha iyi anlaşılması için 240 Şekil, 24 Çizelge ve 41 Uygulanmış Örneğe yer verilmiştir. Uzun yıllar "CNC Tekniği ve Teknolojisi " konusunda dersler veren, aynı zamanda konu ile ilgili çeşitli kamu ve özel sektördeki projelerde yer alan yazar, ders ve uygulamalar esnasında öğrencilerden gelen soruları ve edindiği tecrübeleri, özel sektörden gelen problemleri ve mesleki deneyimlerini bu kitaba aktarmıştır. Kitap, üniversitelerde okutulmakta olan "CNC Tekniği" ve "CNC Teknolojisi" dersleri öğrencilerine olduğu kadar, konu ile ilgilenen uygulamacılara da hitap etmektedir