Ticari plastikler - Taşdemir, Münir (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2019)
Marmara Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Polimer Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Münir TAŞDEMİR tarafından kaleme alınan bu kitap; başta metalürji ve malzeme mühendisliği, makine mühendisliği ve kimya mühendisliği öğrencileri olmak üzere bu konuda faaliyet gösteren firma çalışanlarının temel ticari plastik bilgilerini artmak ve mühendislik uygulamalarında yardımcı olacak şekilde hazırlanmıştır. Kitapta teorik bilgilerin yanı sıra ticari plastiklerinin tarihsel gelişimi, polimerizasyonu, yapısal özellikleri, çeşitli mekanik ve fiziksel özellikleri, kullanım alanları ve üretim yöntemleri açıklanmıştır. Konuların daha iyi anlaşılması için Yöntemleri ile Desteklenmiş Resimli 33 Adet Ticari Plastik anlatılmıştır. Eserde ticari plastikler; termoplastikler, elastomerler, termoplastikelastomerler, termosetler ve mühendislik plastikleri olarak beş başlık altında toplanmıştır.
1
Keywords: Metallurgy; Metalurji