Bisiklet tasarımı - Gök, Kadir; Gök, Arif.; Tümsek, Mert. (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2019)
Kitapta yer alan bisiklet tasarımı toplam 216 bileşenden oluşmaktadır. Her bir bileşen uygulamalı olarak detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Bu kitapta, SolidWorks 2019 programı kullanılarak bir "Bisikletin" baştan sona tasarlanması, montajı, plastik dolum analizleri ve enjeksiyon kalıp tasarımından mukavemet analizine kadar her aşaması anlatılmıştır. Örnek uygulamalar üzerinde komutların anlatılmaya çalışıldığı bu kitabın hazırlanışı oldukça uzun bir zaman almıştır. Kitaptan, Makine, Mekatronik, Malzeme, Elektrik-Elektronik, Biyomedikal, Endüstriyel Tasarım mühendisleri, teknikerleri, teknisyenleri ve bu bölümlerde okuyan öğrenciler ve 3 boyutlu modellemeye ilgisi olan birçok meslek dalı yararlanabilir. Kitapta yer alan uygulamaları yaptığınızda, SolidWorks programında özgün bir tasarımı çizebilecek ve analizlerini gerçekleştirebilecek seviyeye ulaşacaksınız
1
Keywords: Endüstriyel tasarım; Industrial design; Solidworks