Weka ile yapay zekâ - Aydemir, Emrah (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2019)
Kitap güncellenmiş 2. Baskısını yapmıştır. Bilgisayar, Yazılım, Elektrik, Elektronik, Elektronik -Haberleşme ve Elektrik - Elektronik mühendisliklerindeki "Veri Madenciliği", "Yapay Zeka", "Yapay Sinir Ağları" ve "Makine Öğrenmesi" derslerine uygun olarak hazırlanan kitap, lisans üstü eğitimlerde de kullanılabilecek biçimde hazırlanmıştır. Bu kitap aracılığıyla çok hızlı bir şekilde yapay zeka ile uygulamalar yapmak mümkün olacaktır. Kitapta konular gereksiz detaylara girilmeden, sade bir dille anlatılmış ve uygulamalar ile pekiştirilmiştir. İlk önce ağırlıklı olarak Veri Madenciliğinde sık kullanılan Yapay Sinir Ağları Weka programı ile anlatılmıştır. Weka programında diğer algoritmaların nasıl kullanılacağı ve başarı analizleri hakkında da bilgiler verilmiştir. C# programlama dilinde de Weka algoritmalarının nasıl kullanılacağı detayları ile açıklanmıştır. Ayrıca Weka programında kullanılan tüm ekranlar 214 şekil ile detaylı bir şekilde anlatılmıştır.
1
Keywords: Artificial intelligence; Yapay zeka