Yapı teknolojileri - 2 - Arslan, Metin (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2019)
Gözden geçirilmiş ve genişletilmiş 4. baskı yapılan bu çalışma, "Yapı Teknolojileri - 1" ve "Yapı Teknolojileri - 2" isimlerinde iki ayrı kitap olarak sunulmuştur. Bu kitaplar; Teknoloji Fakülteleri İnşaat Mühendisliği Bölümleri ve Teknik Eğitim Fakülteleri Yapı Eğitimi Bölümlerinin "Yapı Teknolojisi" dersinin müfredatına uygun olarak hazırlanmış ve hali hazırda bu bölümlerde ders kitabı olarak kullanılmaktadır. Ayrıca, Mühendislik Fakültelerinin Mimarlık Bölümleri ve İnşaat Mühendisliği Bölümleri ile MYO İnşaat Programlarında "Yapı Bilgisi" ve "Yapı Teknolojisi" derslerinde de kaynak kitap olarak kullanılmaktadır. Kitabın 2. cildinde konular, genel ve kavramsal anlamda açıklanmaya çalışılmış, açıklanan konuların daha iyi ve kolay anlaşılması için 367 şekil ve 103 fotoğrafa yer verilmiştir. Kitap, sade anlatımı ve bol örnekleri ile bu konuda bilgi sahibi olmak isteyenler için de kaynak kitap olarak ihtiyaca cevap verecek özellikler taşımaktadır
1
Keywords: Building materials; Yapı malzemeleri