İstatistik - 1 - Erilli, Necati Alp. (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2019)
İstatistik eğitimi günümüzde, hemen her bölümde artan bir hızla önem kazanmaktadır. Bu kitap, lisans seviyesinde okutulmakta olan temel istatistik dersleri dikkate alınarak yazılmıştır. Konuların daha iyi anlaşılması için basit ve sade bir anlatım dili kullanılmış, her konu ile ilgili zorluk dereceleri farklı örnekler çözülmüştür. Güncellenmiş 3. Baskını yapan kitapta 11 bölüm ve 225 çözümlü probleme yer verilmiştir. Kitap, sadece İİBF öğrencileri için değil, Fen ve mühendislik fakültesi öğrencilerinin de yararlanabileceği genişlikte hazırlanmıştır. Ayrıca kitabın sonuna, birçok istatistik kitabında yer verilmeyen önemli istatistiksel dağılımların beklenen değer ve varyans çıkarımları eklenmiştir. Eser, lisans düzeyindeki öğrencilere olduğu kadar istatistik ile ilgilenen ve bu konuda kendini geliştirmek isteyenlere de hitap etmektedir
1
Keywords: İstatics; İstatistik