Örnekleme Yöntemlerine Giriş - Esin, Alptekin (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2019)
Gözden geçirilmiş ve güncellenmiş 3. Baskısını yapan kitapta öncelikle araştırma tasarımı, veri toplama yöntemleri ve tahmin yöntemleri gibi konular anlatılarak, okuyucuda kavramsal bir temel oluşturulmaya çalışılmıştır. Altı bölümden oluşan bu kitabın her bölümünde, temel istatistiksel kavramlarının ve örnekleme yöntemlerinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak için detaylı olarak çözülmüş toplam 196 alıştırmaya yer verilmiştir. Ayrıca örnekleme teorisi için gerekli temel ispatlar kolayca takip edilebilecek şekilde adım adım anlatılmıştır. Kitap, uzun yıllar üniversitelerin çeşitli bölümlerinde "Örnekleme" veya "Örnekleme Yöntemleri" konusunda dersler veren yazarların anlattıkları derslerin notlarından, ders anlatımı esnasında öğrencilerinden gelen sorulardan ve mesleki deneyimlerinden sağladıkları birikimlerle okuyucunun kolayca takip edebileceği şekilde basit ve yalın bir dille anlatılmıştır. Kitapta yer alan temel örnekleme yöntemleri gerçek yaşamda karşılaşılabilecek problemler üzerinden ele alınarak, konunun anlaşılır olmasına dikkat edilmiştir
1
Keywords: İstatistik; Statistics