İstatistiğe giriş - Tekin, Vasfi Nadir (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2019)
Gözden geçirilmiş ve güncellenmiş 4. Baskısını yapan kitap, meslek yüksekokullarında okutulmakta olan "İstatistik" dersine uygun olarak hazırlanmış, konular basit ve sade bir dille anlatılmıştır. Kitap, yazarın bu konuda verdiği derslerin notlarından, ders anlatımı esnasında öğrencilerinden gelen sorulardan ve mesleki tecrübelerinden yararlanarak kaleme alınmıştır. Kitabın, ilk üç baskısı Türkiye'deki birçok üniversitede ön lisans düzeyinde, ilgili derslerde ana ders kitabı olarak okutulmuştur. Kitabın yeni baskısında korelasyon tekniği ve regresyon tekniği konularına da yer verilmiştir. Kitap istatistiğin temel kavramları, temel konuları ve en yaygın olarak kullanılan t ve Z istatistik tekniklerini içermektedir. Kitapta anlatılan konuların daha iyi anlaşılması için, çözümlü 108 soruya yer verilmiştir. Eser, önlisans seviyesinde hazırlanmış olsa da, istatistik konusunda kendini geliştirmek isteyenlere de hitap etmektedir.
1
Keywords: İstatistik; Static