Uzaktan algılama ve görüntü yorumlama - M.lıllesand, Thomas (Palme Yayınevi, 2018)
Uzaktan algılama Yöntem-bilimi; başta haritacılık, havacılık ve uzay, jeoloji, çevre, tarım, ormancılık, şehir ve bölge planlama, atmosfer ve okyanus bilimleri, askeri uygulamalar ve doğal afetlerin değerlendirilmesi gibi farklı alanlarda çok etkin ve yararlı uygulamalara sahiptir. Diğer gezegenlerde yaşamak ve kaynaklarını kullanmak amacıyla Mars başta olmak üzere yolculukların planladığı günümüzde uzay teknolojisindeki gelişmelerle birlikte bilgisayar, yazılım ve internet teknolojilerindeki gelişmeler de üzerinde yaşadığımız sevgili gezegenimiz Yerküre'ye ait havadan/uzaydan veri elde etmenin ve kullanımının yaygınlaşmasına ve bu verilerin çözümlenmesine de ihtiyaç duymaktadır. Uzaktan Algılama ve Görüntü Yorumlama kitabı; ilk olarak 1979 yılında ilk baskısı yapılan Wİley Yayınevi'nin 2015 yılında yayımlanan " Remote Sensing and Image Interprettation" adlı kitabın 7. baskısından Türkçe'ye yapılan bir çeviri kitabı olmak üzere, uzaktan algılama ve görüntü yorumlamaya giriş derslerinde bir ders kitabı ve coğrafi bilgi sistemlerini ve analizini kullanan uygulayıcılar için de bir referans olmak üzere tasarlanmıştır. 8 ayrı bölümden oluşan kitapta, - kavram ve temeller - fotoğrafik sistem bileşenleri - fotogrametri ilkeleri - multispektral, termal ve hiperspektral görüntüleme, - optik spetrumda çalışan yer kaynakları uyduları - mikrodalga ve LIDAR algılama - sayısal görüntü analizi ve - uzaktan algılama uygulamalarına ait konular yer almaktadır. Bu kitap, yukarıda sayılan farklı bilim alanlarında çalışan araştırmacılara, lisans/lisansüstü öğrencilerine ve bu konuları merak edenlere uzaktan algılama, sayısal görüntü yorumlama ve işleme konularında bir rehber niteliğini taşımaktadır.