Elektrik devre analizi - 1 - Özbey, Şerafettin (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2016)
Gözden geçirilmiş ve güncellenmiş 3. baskısını yapan kitap, mühendislik fakültelerinde okutulmakta olan "Elektrik Devre Analizi - 1" / "Devre Analizi - 1" isimli derse uygun olarak hazırlanmıştır. Kitapta ilk olarak elektriğin temel kavramları açıklanarak, ileriki bölümlerde anlatılan konulara öğrencilerin hazırlanmaları düşünülmüştür. Konular kolaydan zora doğru sıralanarak farklı eğitim süreçlerinden bir araya gelen öğrencilerin kısa sürede aynı seviyeye gelmeleri hedeflenmiştir. Ayrıca, birçok devre kitabında atlanan ancak özellikle mühendislik fakültesi öğrencilerinin bilmesinde yarar olan, devre analiz yöntemlerinin en önemlilerinden olan Graf Teorisi'de kitapta ayrı bir bölüm olarak ele alınmış ve açıklanmıştır. Anlatılan konuların daha kolay anlaşılması için çözümlü 145 örneğe yer verilmiştir.
1
Keywords: Electric circuits; Elektrik devreleri