Akışkanlar mekaniği ve hidrolik - Berkün, Mehmet (Ankara: Literatür Yayıncılık, 2010)
Bu kitapta, akışkanlar mekaniğinin ilkeleri ve hidrolik konuları kavram ve uygulamalarıyla verilmiştir. Kitap 13 bölümden oluşmaktadır. Akışkanların özellikleri, statiği, kinematiği, boyut analizi ve model teorisi konuları çözümlü örnekleri ile verilmiştir. Ana kavramların yer aldığı konulardan sonra Hidrolik Mühendisliğinin temel uygulamalı konuları olan Boru ve Açık Kanal Hidroliği, Pompalar ve Türbinler konuları anlatılmış ve modelleme yöntemleri çözümlü örnekleriyle verilmiştir. Kitap özellikle İnşaat, Çevre ve Makine Mühendisliği öğrencilerine yönelik olarak hazırlanmıştır. Kitabın içeriği ve çözümlü örnekleri Hidrolik ve Su Yapıları Mühendisliğinde uygulamada ve araştırmada çalışan mühendisler için önemli bir başvuru kaynağı olabilecek özelliktedir. Kitapta her bölümün sonunda olmak üzere konular ile ilgili olarak özenle seçilen yeterli sayıda çözümlü uygulamalara yer verilmiştir.
1
Keywords: Akışkanlar mekaniği; Fluid Mechanics