Hava trafik hizmetlerinde emniyet yönetimi sistemi - Tunç, İbrahim (Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık, 2020)
Küreselleşmeyle birlikte sivil havacılık operasyonlarında yaşanan artışlar, bu sektörde emniyetin her geçen gün daha fazla ön plana çıkmasına neden olmaktadır. Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde hızla büyüyen hava yolu yolcu ve yük taşımacılığı, beraberinde emniyet tehdit ve risklerin gelişimini de getirmektedir. Yapılan yatırımlar neticesinde Türk sivil havacılık sektöründe artan hava trafiği bir yandan bu sektörün büyümesini ve gelirlerinin artmasını sağlarken, diğer yandan da gelişen ve yoğunlaşan hava trafiğinin yönetilmesinde emniyet odaklı pro-aktif yaklaşımlara göre şekillenen Emniyet Yönetim Sistemi uygulamalarının önemini de artırmaktadır. İşte bu tür sorunları çözümlemeye yönelik sürdürülen çabalara küçük de olsa anlamlı bir katkı sunmak amacıyla yapılan bu araştırma kapsamında, pozitif emniyet kültürünün Emniyet Yönetim Süreçleri'ne, organizasyonel, prosedürel ve davranışsal boyutlarda etkisi tespit edilmeye çalışılmıştır
1
Keywords: Yönetim; Administration