101 araçla web 2.0 - Kıyıcı, Mübin; Demir Kaymak, Zeliha; İşbulan, Onur. (Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık, 2020)
Bu kitapta, internet teknolojisini hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline getiren, kullanıcıları bilginin pasif alıcısı halinden çıkartıp teknik bilgi gerektirmeden kendi ürünlerini oluşturmalarına imkan tanıyan Web 2.0 araçları ele alınmıştır. Kitapta yer verilen Web 2.0 araçları hem günlük hayatta hem de profesyonel hayatta üretkenliği arttıracak niteliktedir. Bu araçlar seçilirken ulaşılması ve kullanılması daha kolay olanlar seçilmeye çalışılmıştır. Bölümler tasarlanırken çok fazla teknik ya da detay bilgi verilmeden en sade şekilde, seçilen araçların ne olduğu, neden kullanılması gerektiği, nerede ve nasıl kullanılabileceği ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanımı hakkında bilgiler verilmeye çalışılmıştır. Kitap, toplam 101 Web 2.0 aracının anlatıldığı 101 bölümden oluşmaktadır. Bu araçlar benzer özelliklerine göre gruplandırılıp 13 kısma ayrılmıştır.
1
Keywords: İnternet; Internet