Bilimin teknolojideki uygulamaları - Çepni, Salih; Ayvacı, Hakan Şevki (Pegem Akademi Yayıncılık, 2020)
Kitabın içeriğine bakıldığında, "Yarı iletkenler ve teknolojileri, laser teknolojisi, süper iletkenler ve kullanım alanları; X-ışınları ve teknolojisi, iletişim teknolojisi; değişik fiziksel sensörler, nanoteknoloji; GPS ve radar teknolojisi, görüntüleme teknikleri ve araçları (ultrason, NMR, tomografi, sintilasyon, elektron ve tarama mikroskopları); teknoloji ve sera gazları; su üretme teknolojileri; ilaç teknolojisi; kimyasal temizlik malzemeleri ve üretim teknolojileri; kimyasal kirlilik ve önleme teknolojileri; GDO teknolojisi; kök hücre teknolojisi; ilaç ve kozmetik ürünler teknolojisi; hazır gıda teknolojisi; biyolojik sensörler; genetik kopyalama; biyoinformatik" gibi her birinin yazımı uzmanlık gerektiren konular olduğu görülmektedir. Bu nedenle yazarlar bir araya getirilirken titizlikle çalışılmış ve her bir bölüm için ülke çapında kitaba katkı sağlayabilecek alanında uzman akademisyenlerin seçilmesine özen gösterilmiştir.