Akışkanlar mekaniği kavramlar, problemler, uygulamalar - Peker, Sümer (Literatür Yayıncılık, 2013)
Kavram ve uygulamalarıyla akışkanlar mekaniğinin temel ilkelerinin incelendiği bu kitap, Kimya Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği öğrencilerinin akışkanlar mekaniği ve benzer içerikli derslerinde kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Kitap, akışkanlar mekaniğinin ezberlenecek değil kavranacak, ders bitince unutulacak değil yaşamının içinde varolan bir ders olarak algılanmasını sağlamaya dönük bir yaklaşımla hazırlanmıştır. Bu amaçla, kavramların yanısıra problemlere ve uygulamalara da yer verilmiş, özellikle problemlerin yaşamın içinden seçilmesine özen gösterilmiştir. Kitapta sırasıyla, moleküler yapısı, fiziksel ve reolojik özellikleriyle akışkan kavramı verilmekte, akışkanlar mekaniğinin dayandığı beş temel ilke ve denge kavramları anlatılmakta, borulardan ve kapalı kanallardan akım incelenmekte, son olarak da akım sistemlerinin tasarımı konusu işlenmektedir. Kitaba ekli CD'de de yazılım programları ile birlikte proje ve tasarım problemlerinde öğrencilere yardımcı olabilecek örnek problemlere bolca yer verilmiştir.