Cisimlerin mukavemeti - Beer, Ferdinand P. (Literatür Yayıncılık, 2019)
Temel bir mekanik dersinin ana amacı, mühendislik öğrencisinde, verilen bir problemi basit ve mantıklı bir biçimde analiz etme ve problemin çözümünde birkaç temel ve iyi anlaşılmış ilkeyi uygulama yeteneğini geliştirmek olmalıdır. Bu kitap, ikinci veya üçüncü sınıftaki mühendislik öğrencisine cisimlerin mukavemeti alanında verilen ilk ders için tasarlanmıştır. Yazarlar, statik ve dinamik alanındaki diğer kitaplarında olduğu gibi, bu kitabın da öğretim üyelerine bu derste, belirtilen amaca ulaşmak konusunda yardımcı olacağını ummaktadırlar. Bu kitapta, cisimlerin mukavemeti incelemesi, birkaç temel kavramın anlaşılması ve basitleştirilmiş modellerin kullanılmasına dayanmaktadır. Bu yaklaşım, tüm gerekli formüllerin makul ve mantıklı bir şekilde çıkarılması ve bunların gerçek mühendislik yapıları ve makine elemanlarının analizi ve tasarımında güvenli bir şekilde uygulanabileceği koşulların açık bir şekilde belirtilmesini mümkün kılar. Her bir bölüm, amaç ve hedefleri ortaya koyan, ele alınan konuları ve mühendislik problemlerinin çözümüne uygulanmasını basit terimlerle açıklayan bir giriş kısmıyla başlamaktadır. Bölüm Dersleri: Metnin bütünü, her biri, arkasından örnek problemler ve bunların çok sayıda ödev problemlerin yer aldığı bir veya birden çok teori kısmından oluşan birimlere bölünmüştür. Her bir birim, iyi tanımlanmış ve genellikle bir derste verilebilecek bir konuya karşı gelmektedir. Örnekler ve Örnek Problemler: Teori kısımları, sunulan konuyu görselleştirmek ve anlaşılmasını kolaylaştırmak için tasarlanmış birçok örnek içermektedir. Örnek problemler, teorinin mühendislik problemlerinin çözümüne yönelik bazı uygulamalarını göstermeyi hedeflemektedir. Örnek problemler, genellikle, öğrencilerin ödev problemlerini çözmede kullanacakları formda düzenlendiğinden, bu problemler, metni güçlendirmek ve öğrencilerin kendi çözümlerinde izlemesi gereken düzgün ve sıralı çalışmayı göstermekten oluşan ikili hedefe hizmet etmektedir. Ödev Problemleri: Problemlerin çoğu, uygulamaya yöneliktir ve mühendislik öğrencisine hitap etmektedir. Ancak bunlar, birincil olarak, kitapta sunulan konuları örneklerle açıklamak ve öğrencilerin cisimlerin mukavemeti alanında kullanılan temel ilkeleri anlamasına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Problemler, konulara göre gruplanmış ve artan zorluk sırasına göre dizilmiştir. Özel dikkat gerektiren problemler, yıldız ile işaretlenmiştir. Bölüm Tekrarı ve Özeti: Her bölüm, ele alınan konuların tekrarı ve özetiyle sona ermektedir. Öğrencilerin tekrarlama çalışmasını organize etmelerine yardımcı olmak için kenar notları eklenmiştir ve özel dikkat göstermeleri gereken konuları bulmalarına yardımcı olmak için referanslar sunulmuştur. Tekrar Problemleri. Her bölümün sonuna bir dizi tekrar problemi eklenmiştir. Bu problemler, bölümde verilen en önemli kavramları uygulamak için yeni bir fırsat sunmaktadır. Bilgisayar Problemleri: Bilgisayarlar, mühendislik öğrencilerinin çok sayıda zor problemi çözmesini mümkün kılmaktadır. Her bölümün sonunda, bilgisayarla çözülmek üzere tasarlanmış altı ya da daha fazla problem yer almaktadır. Bu problemler, analitik hesaplamalar için temel oluşturan herhangi bir bilgisayar diliyle çözülebilir. Bir problemi çözmek için gerekli olan algoritmayı oluşturmak, öğrenciye iki farklı fayda sağlayacaktır