Akışkanlar mekaniği - White, Frank M. (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2016)
Ülkemizde üniversitelerimizin mühendislik fakültelerinde ve benzeri eğitim kurumlarında olduğu kadar ilgili mühendislik alanlarında da gereksinim duyulan kapsamlı ve modern bir Türkçe akışkanlar mekaniği kitabına yönelik ilk adım Prof. Frank M. White tarafından yazılan Akışkanlar Mekaniği kitabının dördüncü basımının 2004 yılında tercümesi ile atılmıştı. Bu çeviri, daha sonraları Türkçemize kazandırılan diğer Akışkanlar Mekaniği kitaplarında yer alan ingilizce terimlerin Türkçe karşılıkları içinde bir referans olmuştur. Söz konusu kitabın yedinci basımında akışkanlar mekaniği prensiplerini temel alan, okuyanların hayal gücünü genişleten, güncel ve pratik örneklerin sayısı arttırılmış ve konuya ilgi duyanlar için bir kaynak olma niteliği iyileştirilmiştir. Bu kitap konuların kapsamlı olarak anlatımlar› dışında, bölüm içi çözümlü örnekler ile bölüm sonu problemler olmak üzere toplam 2000 civarındaki problemi de içermektedir. Bu çeşit yoğun bir uygulama ve çözüm yüklemesi konuların tam olarak öğrenilmesi için büyük bir yarar sağlamaktadır. Çoğu problem sadece ait olduğu konuya özgü tek kavramın kullanımına yönelik olmayıp kümülatif bilgi kullanımını gerektiren yapıdadır. Türkçe çevirinin sonuna, akışkanlar mekaniğinin temel terim ve deyimlerini içeren Türkçe-ingilizce dizin şeklinde bir sözlük eklenmiştir
1
Keywords: Akışkanlar mekaniği; Fluid mechanics