Yöneylem araştırması - Taha, Hamdy A. (İstanbul: Literatür Yayıncılık, 2001)
Morse'un (1967) ifade ettiği gibi, modellerin öğretilmesiyle model kurmanın (modelleme) öğretilmesi aynı şey değildir. Yazar da altıncı baskının hazırlanmasında bu önemli ifadeyi dikkate almıştır. Yöneylem Araştırması (YA)'nda model kurulması konusunda özellikle çaba gösterilmiştir. Kitabın başından sonuna kadar gerçek modeller üzerinde durulmuş, birçok uygulama problemi verilmiş, bölüm sonlarında da konuyu kavramaya yardımcı olacak ayrıntılı vakalar sunulmuştur. Yazara göre, Yöneylem Araştırmasında ilk ders olarak öğrenciye YA'nın matematik temellerinin verilmesi gerekir. Böylelikle, YA'nın sadece felsefesi ve beceri yönü üzerinde araştırma yapan kişilerde ortaya çıkan bir çeşit güvensizlik ortadan kalkmış olacaktır. Öncelikle, matematik temellerin verilmesiyle gerekli alt yapı oluşturulacak, ardından da öğrencilerin çeşitli dergi ve yayınları izleyerek YA'nın beceri ve uzmanlık kısmıyla ilgili yeteneklerinin gelişmesi sağlanmış olacaktır
1
Keywords: Genel mühendislik; General engineering