Bilgisayar sistemleri mimarisi - Mano, M. Morris (Literatür Yayıncılık, 2002)
M.Mano'nun bu temel kitabı, sayısal bilgisayarlarda donanım işlemlerini anlamak için en gerekli bilgileri sunmakta ve bilgisayar donanımıyla ilgili üç konuyu kapsamaktadır. İlk dört bölümde bilgisayarın kurulum ve tasarımında kullanılan sayısal bileşenler anlatılmaktadır. Daha sonra basit bir temel bilgisayar tasarlamak isteyen tasarımcının atması gereken adımlar detaylı olarak verilmektedir. Sonraki iki bölüm merkezci işlemci birimin kurulum ve mimarisiyle ilgilidir. Ardından giriş-çıkışın ve belleğin kurulum ve mimarisini anlatmaktadır. Son bölümde çoklu işlem kavramını ele almaktadır. Kimler yararlanabilir: Mühendislik Fakülteleri, bilgisayar mühendisliği bölümleri ve elektrik ve elektronik bölümlerinin yanı sıra Elektrik, Elektrik-elektronik, Endüstriyel Elektronik, Kontrol Sistemleri Teknolojisi, Bilgisayar Kontrol ve Bilgisayar Donanım Yüksek Okullarında ders ve yardımcı ders kitabı olarak kullanılabilir.