Kimya mühendisliğine giriş - Solen, Kenneth A.; Harb, John N. (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2016)
Kimya Mühendisliğine Giriş, tüm kimya mühendisliği bölümlerinde birinci sınıflara verilen zorunlu bir ders olup, kimya mühendisliği kapsamındaki temel dersleri tanıtması ve tüm disipline genel bir bakış sağlaması açısından önemli bir kitaptır. Bu kitap kimya mühendisliğinin temel derslerinin genel bir özetini vererek kimya mühendisliği disiplininin içeriğine genel bir bakış sağlamaktadır. Bu yüzden bu kitap sadece birinci sınıf öğrencilerine değil, aynı zamanda kütüphanesinde bölüme genel bir bakış sağlayan bir kaynak bulunmasını isteyen tüm kimya mühendisliği öğrencilerine hitap etmektedir. Kitap boyunca ele alınan örnek bir problemin çözümü için kimya mühendisliğinin tüm teorik derslerine sırasıyla başvurulmakta, böylece öğrenciye, derslerin içeriği ve uygulama alanı tanıtılırken, aynı zamanda bir kimya mühendisinin faaliyet alanlarını da kavrama imkânı sunulmaktadır. Kimya mühendisliği ve içeriğini son derece somut ve akıcı bir şekilde tanıtan bu kitabın tüm kimya mühendisliği öğrencileri için çok faydalı olacağına inanıyoruz.
1
Keywords: Kimya mühendisliği; Chemical engineering