Yerbilim 1 jeoloji - Güney, Emrullah (Literatür Yayıncılık, 2010)
Yerbilimi'nin ilk kitabına konu olan jeoloji, çağdaş bir bilim olarak pek çok meslek üyesinin ilgi alanına giriyor. Üniversitelerimizin yerbilim eğitimi verilen bölümlerinde temel ders, jeolojidir. Tarım, orman, çevre , inşaat mühendisliği eğitiminde jeoloji büyük önem taşır. Biyoloji ve coğrafya öğrenimi gören öğrencilerin de temel jeoloji bilgisine sahip olmaları gerekir. Bölge planlama eğitiminde jeolojiye önem verilmezse önemli bir eksiklik ortaya çıkar. 32 yıllık üniversite birikiminin ve deneyiminin yazıya dökülmüş hali olan Bu kitaptan, öğrenciler kadar öğretim elemanları, liselerde görevli coğrafya, biyoloji öğretmenleri de yararlanabileceklerdir. Jeoloji yaşamla içiçe bir bilimdir. Ayağımızı bastığımız toprak bizi hem besliyor, hem giydiriyor. Toprağı, oluşumunu anlamak için jeoloji bilmek gerekiyor. Evimizin yapısında kullanılan kayanın oluşumunu bilmek için jeolojiden anlamak gerekiyor. Sobada yaktığımız kömürün, linyitin ne yolla ortaya çıktığını bilmek için jeoloji bilgisi önem taşıyor. Uzakdoğu'da bir volkanın neden canlandığını bilmek için jeolojik tarihi bilmek gerekiyor. Depremleri, tsunamiyi çağdaş insan bilinciyle anlamak için jeoloji bilgisine gerek duyuluyor.