Yerbilim 2 jeomorfoloji - Güney, Emrullah (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2011)
Yerbilim dizisinin birinci kitabı olan Jeoloji 2010 yılında yayımlanmıştır. İkinci kitap Jeomorfoloji ile dizi tamamlanmış olmaktadır. Jeomorfoloji, yeryüzü biçimlerini inceleyen bilim dalının adıdır. Jeomorfoloji ABD'de jeolojinin bir dalı olarak Physical Geology adıyla gelişmiştir. Avrupa'da ise Geomorphology, Fiziksel Coğrafyanın bir kolu olarak ortaya çıkmış ve ilerlemiştir. Bu kitapta topoğrafyalar (morfolojik birimler, relief, avarız) ele alınmaktadır.
1
Keywords: Genel mühendislik; General engineering