Sayısal tasarım - Mano, M. Morris (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2002)
California Üniversitesi Mühendislik fakültesi Öğretim Üyesi M.Morris Mano'nun kendi alanında en temel kitaplarından biri olan Sayısal Tasarım yayınlandı. Sayısal Tasarım, sayısal elektronik devrelerin tasarımı konusuyla ilgilidir. Konu, lojistik tasarım, anahtarlama devreleri ve sayısal sistemler isimleriyle de bilinir. Sayısal devreler, sayısal bilgisayarlar, kontrol sistemleri, veri haberleşmesi ve elektronik sayısal donanımın gerektiği çoğu diğer uygulamaların yer aldığı sistemlerin tasarımında kullanılır. Ayrıca sayısal devrelerin tasarımında temel bir araç sunar ve değişik sayısal tasarım uygulamaları için uygun yol ve yöntemler içerir. Kitap, Üniversitelerin mühendislik fakülteleri ile, elektrik ve elektronik bölümlerinin yanı sıra ; Elektrik, Elektrik-elektronik, Haberleşme, Endüstriyel Elektronik, Kontrol Sistemleri Teknolojisi, Radyo - TV Tekniği, Bilgisayar Kontrol ve Bilgisayar Donanım Yüksek Okullarında ders kitabı olarak kullanılmaktadır.
1
Keywords: Sayısal tasarım; Numerical design