İstatistik - Çağlar, Nazan; Dündar, Durmuş (İstanbul : Der Yayınları, 2008)
İstatistik, bilimsel araştırmalarda kullanılan araştırma teknikleri bütünüdür. Bilimsel araştırmaların doğru bir şekilde düzenlenmesi ve sağlıklı sonuçların elde edilmesi istatistiğin en önemli amacıdır. Bu nedenle İstatistik, bilimsel gelişmelere de temel oluşturabilmektedir. Bilimsel çalışmalar ancak istatistik tekniklerinin kullanılmasıyla olgunluğa ve gerçekliğe ulaşır. Kısaca söylersek içinde istatistiğin bulunmadığı bir çalışma bilimsel bir çalışma sayılamaz. Bu nedenle istatistik tekniklerin bilinmesi ve çalışmalarda kullanılması bilimin gelişmesini sağlamaktadır. Bu çalışma ile tüm okuyuculara İstatistiğe Giriş konusunda temel gerekli bilgilerin verilmesi amaçlanmıştır.
1
Keywords: Ekonomi; Economy