İstatistik analiz - Tekin, Mustafa (Der Yayınları, 2015)
Günümüzde iktisadi analizlerde İstatistiksel analiz yöntemleri yoğun bir şekilde kullanılmakta ve İstatistiksel analizler yapılmadan bilimsel bir çalışma ortaya konulamamaktadır. İstatistik ve istatistiksel analizin bir iktisatçıya sağladığı kolaylık ve faydalar, iktisatta sözel olarak anlatılan ve ortaya konulan iktisadi modellerin varsayımlarıyla birlikte istatistiksel biçimde ortaya koyarak iktisadi olayların daha net anlaşılmasını ve yorumlanmasını sağlamaktadır. Günlük hayatta sosyal bilimlerde birçok olguya ait gözlenen ilişkilerin birçok değişken arasında istatistiksel analiz yöntemleri kullanılarak ortaya konulması bu olaylara bilimsel bir özellik kazandırmaktadır. Bu anlamda İstatistik analiz dersi ile tüm okuyuculara istatistik analize ait birçok kavram ve bu kavramlar üzerine inşa edilen istatistik analiz konuları hakkında bilgi verilmesi ve bu bilgilerin iktisadi olaylar için nasıl kullanıldığının öğretilmesi amaçlanmıştır