Matematik I - Tekin, Mustafa (İstanbul : Der Yayınları, 2015)
İktisadi olaylar içinde kullanılan matematik, iktisadi olaylar arasındaki bağıntıyı ve fonksiyonu ortaya koyup bunların matematiksel model olarak ifade edilmesini sağlayan temellerden biridir. Bilimsel araştırmaların doğru bir şekilde düzenlenmesi ve sağlıklı sonuçların elde edilmesi istatistik ve bunun altyapısını oluşturan matematiğin en önemli amacıdır. Bu nedenle matematik ve İstatistik, bilimsel gelişmelere de temel oluşturabilmektedir. Bilimsel çalışmalar ancak istatistik tekniklerinin ve bunun altyapısını oluşturan matemetiksel modellerin kullanılmasıyla olgunluğa ve gerçekliğe ulaşır. Kısaca söylersek günümüzde iktisadi olaylar için matematiksel model olarak ifade edilemeyen ve istatistik ile desteklenmeyen bir çalışma bilimsel bir çalışma sayılmamaktadır. Matematik I dersi ile tüm okuyuculara Matematiğe giriş konusunda temel gerekli bilgilerin verilmesi ve bu bilgilerin iktisadi olaylar için nasıl kullanıldığının öğretilmesi amaçlanmıştır.
1
Keywords: İktisat; Economy