Matematik II - Tekin, Mustafa (Der Yayınları, 2015)
Günümüzde iktisadi analizlerde matematik yoğun bir şekilde kullanılmakta ve matematik bilgisi olmadan iktisat litaretürünü takip etmek ve hatta lisans düzeyindeki analizleri bile anlamak zorlaşmaktadır. Matematiğin bir iktisatçıya sağladığı kolaylık ve faydalar, iktisatta sözel olarak anlatılan ve ortaya konulan iktisadi modellerin varsayımlarıyla birlikte matematiksel biçimde ortaya koyarak iktisadi olayların daha net anlaşılmasını sağlamaktadır. Matematiğin iktisadi olaylara diğer bir katkısı da çok sayıda değişken içeren iktisadi analizleri mümkün kılmasıdır. Çok sayıda değişkeni içeren fonksiyonlar matematiksel olarak çok değişkenli fonksiyonlar olarak tanımlanıp tek değişkenli fonksiyonlarda olduğu gibi bu fonksiyonlar yardımıyla iktisadi analizleri yapmak mümkün olmaktadır. Ayrıca iktisadi olarak ele alınan bir ve birden çok değişken vektör ve matrisler olarak düşünüldüğünde matematiğin lineer cebir konusunun bilinmesini gerektirecektir. Bu anlamda matematik II dersi ile tüm okuyuculara çok değişkenli fonksiyonlar ve lineer cebir' in konuları hakkında bilgi verilmesi ve bu bilgilerin iktisadi olaylar için nasıl kullanıldığının öğretilmesi amaçlanmıştır.