Deprem bilimi - Sayıl, Nilgün (Gazi Kitabevi, 2018)
Deprem bilimi isimli kitap Depremsellik, Depremlerin Yeryüzündeki Etkileri, Temel Deprem Parametreleri, Esnek Dalgalar, Yerin Serbest Titreşimleri, Zaman Uzaklık Eğrileri, Deprem Kayıt Aletleri, Odak Mekanizması Çözümü, Öncü Artçı Sarsıntılar ve Deprem Kasırgaları, Depremlerin Önceden Kestirilmesi konularını ele alan bir çalışmadır