Isı transferi - Uysal, Bekir Zühtü (Ankara: Gazi Kitabevi, 2019)
Isı transferi endüstride geniş uygulama alanına sahip temel mühendislik konularından birisidir. Yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi, bu kitapta da teorik alt yapı oluşturulduktan sonra, uygulamaya yönelik bilgiler verilmiş ve bunlar gerçekçi örneklerle pekiştirilmiş Kitapta 95 tane çözülmüş örnek ve bölüm sonlarında da toplam 90 problem vardır. Mühendislik fakültesi öğrencilerine ve işletmelerde çalışan mühendislere yararlı olabilecek pek çok temel ve pratik bilgi dengeli biçimde verilmiş. Kitapta SI birim sistemi kullanılmış. Kitabın sonundaki eklere, hesaplamalarda yararlı olabilecek kapsamlı tablolar koyulmuş. Ayrıca, ekonomik parametreleri de dikkate alan, örnek bir ısı değiştirici tasarımı eklerde verilmiş
1
Keywords: Isı transferi; Heat transfer