Ştrayhgarn yün iplikçiliği boyama ve kumaş analizi - Koyuncu, Menderes (Gazi Kitabevi, 2019)
Bu kitap, insan doğasıyla daha barışık, daha sağlıklı olan doğal liflerden oluşan iplik türleri ve dokumalarını kapsayan strayhgarn yün iplikçiliği yöntemini özellikle vurgulamaktadır. Ekolojik dengenin bozulması, atmosferin kirlenip insan yaşamının pek çok risk altına girmesiyle, insanların doğal ürünlere olan eğiliminden dolayı doğal liflerin kullanılması büyük önem kazanmaktadır. Bu nedenle, doğal liflerin kullanılmasını içeren yünlü tesislerden olan strayhgarn yün iplikçiliğinin öneminin yeniden kavranarak, uygulamaya konmasının gereği vurgulanmış.