Öklid uzayında diferansiyel geometri - Yüce, Salim (Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık, 2020)
Bu kitap, üniversitelerin Matematik, Matematik Mühendisliği, Matematik- Bilgisayar, İstatistik, Matematik Öğretmenliği ve Jeoloji Mühendisliği bölümlerinde lisans ve lisansüstü düzeyde okutulan "Diferansiyel Geometri" dersine kaynak kitap olması düşüncesiyle kaleme alınmıştır. Kitap sekiz bölümden oluşmaktadır. Her bölüm içerisinde konulara özel sorular çözülmüş ve konu sonunda da alıştırmalar verilmiştir. Ayrıca "Maple Uygulamaları" bölümünde kitap içerisinde anlatılan bazı geometrik formüller için kodlar verilmiştir.
1
Keywords: Differential geometry; Diferansiyel geometri