Lineer cebir - Yüce, Salim (Pegem Akademi Yayıncılık, 2020)
Bu kitap üniversitelerin Matematik, Matematik Mühendisliği, Matematik Bilgisayar, İstatistik, Matematik Öğretmenliği ve Mühendislik Bölümlerinde okutulan Lineer Cebir dersine temel olmasının yanı sıra Lisansüstü düzeyindeki tüm programlarda öğrenim gören öğrencilerin ve akademisyenlerin faydalanacağı düşüncesiyle kaleme alınmıştır. Ayrıca Lineer Cebir'in Matematik Bölümündeki diğer derslerin temeli olması nedeniyle kitabın tüm Matematik derslerine iyi bir kaynak oluşturması planlanmıştır. Bu kitabın en önemli özelliği gerek lisans gerekse lisansüstü hatta servis dersi olarak okutulan Lineer Cebir Dersinin tüm öğrencilerine hitap edecek şekilde bölümlere ayrılarak sade bir dille hazırlanmasıdır. Her bölümün içerisinde konuların daha iyi anlaşılması amacıyla konu ile ilgili yeteri kadar çözümlü sorular ile bölüm sonunda okuyucuların kendilerinin çözmesi için alıştırmalar verilmiştir. Kitabın yazımında yardımcı olan Arş. Gör. Özcan Bektaş nezdinde tüm geometri grubu asistanlarıma teşekkür ederim. Son olarak, akademik hayatımın her noktasında yanımda olan Hocam Sayın Prof. Dr. Nuri Kuroğlu'na, Hocamız Sayın Prof. Dr. H. Hilmi Hacısalihoğlu'na emekleri için teşekkürlerimi sunarım.