Metalurjide faz diyagramları - Gündüz, Süleyman (Seçkin Yayıncılık, 2019)
Uzun yıllar "Faz Diyagramları" konusunda dersler veren, aynı zamanda da faz diyagramları ve faz dönüşümleri konusunda çeşitli kamu ve özel sektördeki projelerde yer alan yazar, ders esnasında karşılaştığı tecrübeleri, öğrencilerden gelen soruları ve mesleki deneyimlerini bu kitaba aktarmıştır. Faz diyagramları, metalurji alanı ile ilgilenen herkes için bir yol haritasıdır. Bu diyagramların iyi bir şekilde bilinmesi ve yorumlanması bilimsel çalışmalarda ve pratik uygulamalarda işçilikten, zamandan ve maliyetten tasarruf sağlayacaktır. Bu nedenlerden dolayı hazırlanan bu kitapta, denge şartları altında oluşturulan ve farklı termodinamik denge koşullarına sahip metal ve alaşımlarının tekli, ikili ve üçlü faz diyagramları yer almaktadır. Bu diyagramlarda meydana gelen ötektik, ötektoid, peritektik, peritektoid, monotektik ve syntektik gibi faz dönüşümleri detaylı olarak açıklanmaktadır. Yazılan bu kitap sayesinde mühendislik ve teknik branşlarda okuyan öğrenciler, fazların hangi koşullarda oluştuğunu ve hangi durumlarda dönüştüğünü öğrenerek malzemelerin özellikleri hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Anlatılan konular 53'ü Çözümlü, 116 Örnek Soru ile desteklenerek, konunun daha iyi anlaşılması hedeflenmiştir.