Malzeme seçimi ve uygulamaları - Fındık, Fehim (Seçkin Yayıncılık, 2018)
Gördüğü büyük ilgi sayesinde her bir baskısı kısa sürede tükenen kitabın gözden geçirilmiş ve güncellenmiş 3. baskısı farklı örneklerle ve çoktan seçmeli sorularla zenginleştirilerek yayınlanmıştır. Böylece kitapta anlatılan her konu anlatımından sonra öğrencinin kendisini test edebilmesi amaçlanmıştır. Mühendis ve teknik personelin üretim yapmak için kullandıkları her türlü araç gerece malzeme denir. Bugün 250 bin kadar farklı malzemeden söz edilmektedir. Bu kadar fazla malzeme arasından seçim yapmak önemli, fakat kolay bir iş değildir. Malzemelerin yapı ve özellikleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan bir mühendis, kullanma alanına en uygun malzemeyi seçemez. Hatalar büyük boyutlara ulaşabilir; bu durum malzemeyi seçeni ve diğer ilgili birimler zor durumda bırakabilir. Yazarların üniversitelerin çeşitli bölümlerinde verdikleri "Malzeme Seçimi" dersinin tecrübesi ışığında hazırlanan bu kitap, Makine ve Metalurji Mühendisliğinde okutulmakta olan "Malzeme Seçimi" derslerine yardımcı bir kaynak olarak planlanmıştır. Anlatılan konular; Örnek 11 Uygulama, 140 çoktan seçmeli, 116 çalışma sorusu ile desteklenmiş, ayrıca 26 Seçim Diyagramı, 56 Tablo, 100 Şekil ve 130 Teknik Terime de yer verilmiştir. Kitapta onlarca malzeme seçimi diyagramı ve yüzlerce diğer açıklayıcı şekil ve tablo kullanılmıştır