Sayısal hesaplama ve programlama - Vatansever, Fahri (Seçkin Yayıncılık, 2018)
Sayısal sistemler (hesap makineleri, mikroişlemciler, bilgisayarlar vb.); değer (üstel, trigonometrik, logaritmik vb.), türev, integral, kök bulma gibi birçok hesaplamaları sayısal yöntemler kullanarak gerçekleştirmektedirler. Bu doğrultuda birçok yöntem geliştirilmiş ve geliştirilmeye de devam edilmektedir. Kitapta; seri açılımları, en küçük kareler yöntemi, enterpolasyonlar, sayısal türev, sayısal integral, kök bulma, denklem sistemlerinin çözümleri ile diferansiyel denklemler ve sistemlerinin çözümleri konularındaki sayısal yöntemler ayrıntılı açıklanmış, örnek problemlerle anlatımlar desteklenmiş, akış diyagramları çizilmiş ve Visual C# ile MATLAB GUI ortamlarında kodlanmıştır. Böylece hem sayısal yöntemlerin anlaşılması, hem de bilgisayar ortamlarında kodlanarak kullanımının sağlanması amaçlanmıştır. Kitapta çok sayıda sayısal yöntem, örnek problem ve çözümleri, akış diyagramı ve kodları ile yüzlerce farklı algoritma yer almakta olup Sayısal Analiz, Nümerik Analiz, Sayısal Çözümleme, Sayısal Hesaplama vb. isimlerle lisans ve lisansüstü düzeyde okutulmakta olan derslere doğrudan hitap etmektedir