Mühendisler için malzeme bilimine giriş - Shackelford, James F. (Literatür Yayıncılık, 2018)
Malzeme bilimi ve mühendisliğine dair ilk ders olarak malzeme bilimi, makina, inşaat ve diğer mühendislik bölümlerinde okutulan Mühendisler için Malzeme Bilimine Giriş kitabı; mühendislik malzemelerinin tam spektrumuna dair güncel işlemleri, tüm fiziksel özellikleri, uygulamaları ve mühendislik malzemeleriyle ilişkili diğer özellikleri dengeli bir şekilde kapsamaktadır. Kitapta farklı malzeme sınıflarını keşfederken eşzamanlı olarak, geniş bir aralıkta yer alan yeni malzemelerin detaylı incelemelerini ve bunlara ilişkin ileri teknoloji uygulamalarını bulacaksınız. Kitabın bu son baskısında teknolojik gelişmelere bağlı olarak birçok konuda ilave bilgi güncellemesi yapılmıştır. Bunlardan birisi de malzemelerin nanoteknolojideki artan öneminin, ilişkili tartışmalarda güncellenmiş olmasıdır. Benzer şekilde, malzeme biliminde biyolojik malzemelerin artan rolü ve bu alan tanımının nasıl genişleme potansiyeline sahip olduğu, ileri karbon malzemeler tartışmasına grafen de ilave edilerek gerçekleştirilmiştir. Kitabın temel mühendislik öğrencileri dışında, özellikle ileri teknoloji alanlarında yeni malzemelerle çalışan farklı disiplinlerden gelen okuyuculara da katkı sağlayacağı düşünülmektedir. İçindekiler; Mühendislik Malzemeleri Atomik Bağ Mükemmel Kristal Yapı Kristal Hataları ve Kristalin Olmayan Yapılar-Yapısal Kusurlar Difüzyon Mekanik Davranış Termal Davranış Hasar Analizi ve Önlenmesi Faz Diyagramları-Denge Mikroyapısının Oluşumu Kinetik-Isıl İşlem Yapısal Malzemeler-Metaller, Seramikler ve Camlar Yapısal Malzemeler-Polimerler ve Kompozitler Elektronik Malzemeler Optik ve Manyetik Malzemeler Mühendislik Tasarımında Malzemeler