Raylı sistemlerde enerji verimliliği yöntemleri - Sertöz, Mine (Pegem Akademi Yayıncılık, 2020)
Gelişmiş tüm dünya ülkelerinde "Raylı Sistemlerde Enerji Verimliliği" üzerinde bir hayli çalışma bulunan ve günden güne de ilerleyen bir konudur. Son yıllarda ülkemizde hızlı bir şekilde gelişen raylı sistem teknolojisine sahip olmamıza rağmen raylı sistemlerde enerji verimliliği konusunda yapılan çalışmalar -birkaç istisna hariç- yok denecek kadar azdır. Hâlbuki bu konu çok fazla girdiye sahip olan ve son derece önemli bir konudur. Çünkü artan enerji ihtiyacında boş yere harcanacak enerji, hem ülke hem dünya ekonomisine ve çevreye büyük bir darbe olacaktır. Bu sebeple bu kitap; raylı sistemlerde enerji verimliliğini ve bu verimlilik yollarını anlatmış, bu konuda yapılan çalışmalara dünyadan örnekler vermiştir. Amaç bu konuda lise, üniversite ve hatta lisansüstü eğitimi alan öğrencilere yeni ufuklar ve çalışma alanları açabilmektir. Bununla birlikte bu kitap, sektör çalışanlarına da bir başvuru kitabı olmayı amaçlamaktadır. Dünyadaki örneklere bakıldığında bulunduğumuz çağı yakalayabilmek adına, ülkemizin bu alanda çalışacak nitelikli insan kaynağına sahip olması gerektiği aşikârdır.