Kısmi türevli denklemler - Koca, Kerim (Ankara: Gazi Kitabevi, 2020)
Bu kitabın birinci, ikinci ve üçüncü bölümlerinde kısmi türevli denklemlerin temel teorisi ve çözüm yöntemleri verilmiş, 4. Bölümde ise önce bir ve iki boyutlu dalga denklemi ile bir ve iki boyutlu ısı denklemi incelenmiş; daha sonra iki boyutlu Laplace Denklemi ele alınmıştır. Tamamen benzer düşüncelerle incelenebileceğinden üç boyutlu Laplace Denkleminin dik, silindirik ve küresel koordinatlardaki incelenmesi bu kitapta ele alınmamıştır. Kitabın hazırlanışında, verilen kaynakların konu ve problemlerinden önemli ölçüde yararlanılmıştır.
1
Keywords: Maths; Matematik