Fizik ve mühendislikte Wolfram Mathematica - Türeci, R. Gökhan (Ankara : Gazi Kitabevi, 2020)
Bu kitabın hazırlanmasındaki amaç günümüzde gittikçe artan ve önemli olan bilgisayar programlama, sayısal hesaplama gibi konularda böyle bir kaynağın eksikliğini düşünmemden dolayıdır. Böylece yeterli İngilizce bilgisine sahip olmayan veya bilgisayarda hesaplama yapma ihtiyacı duyan ancak nereden başlaması gerektiğini bilemeyen bir okura ya da araştırmacıya bir nebze olsun yol göstermek istenmiştir. Temel Bilimler öğrencilerine ve Mühendislik öğrencilerine ve ayrıca henüz Mathematica ile tanışmamış meslektaşlarıma kitabın faydalı olacağını umuyorum. Kitap içinde Fizikle ilgili örnek uygulamalar yapılmıştır. Çok daha fazla uygulama eklenebilirdi ancak bu sefer okurun işi çok kolaylaşmış olurdu. Böyle bir kolaylaştırma da maalesef ters etki yapardı.
1
Keywords: Fizik; Physics