Solidworks 2020 ile endüstriyel ürün tasarımı - Soğukpınar, Hacı. (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2020)
Bu kitap Solidworks programını daha önceden kullanmamış, yeni öğrenenler için kendi başlarına öğrenebilecekleri şekilde hazırlanmıştır. Günlük hayattaki ürünlerin nasıl tasarlandığını öğrenmek isteyenler için 50 adet endüstriyel ürün tasarımı uygulamalı olarak bulunmaktadır. 40 adet ürünün ise program kodları paylaşılmıştır. Kitaptaki konular, program en temel konulardan- taslak çizim yöntemlerinden başlamış, katı modelleme, yüzey modelleme, saç metalle ilgili komutlar, sanayi uygulamaları, montaj modelleme, konularını sırası ile açıklamış ve çok sayıda örnek ile anlatmıştır. Kitabın en sonunda tüm bu anlatılan konuların uygulanabildiği endüstriyel ürün ve parçaların nasıl çizilebileceği tüm ayrıntıları ile aşama aşama uygulamalı olarak gösterilmiştir. Kitaptaki bilgiler ve ekinde verilen seckin.com.tr'de yer alan kitabın dosyasında bulunan örnek komutlar ile sanayi ürünlerinden su anahtarı, somun, vida, su testisi, kaşık, sürahi, şişe, gazoz kapağı, su bardağı, farklı farklı dişliler, keser, musluk ve musluk setleri, pervane, normal ampul, tasarruflu ampul, otomobil jantı, bisiklet jantı, araç lastiği, direksiyon, elektrik duyu, elektrikli süpürge, elektrikli kahve makinası, Çaydanlık takımı, tornavida seti, fincan, uzaktan kumanda, masa lambası, mikrofon çeşitleri, elektrikli mikser, saç kurutma makinesi, hoparlör, rüzgar türbini, roket, ütü, gözlük, SUV ve Binek olmak üzere farklı otomobiller, farklı savaş uçağı modellerinin tasarımı (F16-F22), yolcu uçağı gibi ürünlerin tasarımı aşama aşama yapılmış olup kendi kendinize nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
1
Keywords: Endüstriyel ürün tasarımı; Industrial product design