Plastik işleme teknolojisi - Taşdemir, Münir (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2020)
Marmara Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Polimer Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Münir TAŞDEMİR tarafından kaleme alınan bu kitap; başta metalürji ve malzeme mühendisliği, makine mühendisliği ve kimya mühendisliği öğrencileri olmak üzere bu konuda faaliyet gösteren firma çalışanlarının plastik işleme teknolojisine ait bilgilerini geliştirmek ve uygulamalarında faydalı olacak şekilde hazırlanmıştır. Kitapta teorik bilgilerin yanı sıra en çok kullanılan katkı maddeleri, dolgu maddeleri ve takviye maddeleri ayrı ayrı örnekler verilerek açıklanmıştır. Bunlara ek olarak plastik malzemelerin şekillendirilme yöntemleri detaylı olarak açıklanmıştır. Eserde Plastik Test Teknolojisi; Katkı Maddeleri, Dolgu Maddeleri, Takviye Maddeler ve İşleme Yöntemleri olarak dört ana başlık altında toplanmıştır.
1
Keywords: Metalurji; Metallurgy