Beton ve beton teknolojisi - Şimşek, Osman (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2020)
Uzun yıllar Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde "Beton ve Beton Teknolojisi" konusunda ders veren ve döner sermaye aracılığı ile birçok beton kalite kontrol raporu hazırlayan ve bilirkişilik yapan yazar, gözden geçirilmiş ve genişletilmiş 6. baskını yapan kitapta, Beton teknolojisindeki son gelişmeleri, deneysel çalışmalarda elde edilen bilgileri, betonda meydana gelen yüzey kusurlarını ve beton bileşenleri konusundaki bilgi ve tecrübelerini bu kitapla okuyuculara aktarmaya çalışılmıştır. Son yıllardaki inşaat sektöründeki hızlı gelişmelerden dolayı yapı ile ilgili malzemelerde de hızlı bir değişim ve gelişim söz konusudur, inşaat işlerinde en çok kullanılan malzeme olan "beton" da en çok gelişen malzemelerin başında gelmektedir. Betonda dayanım özelliği kadar, estetik, ekonomiklik, geçirgenlik, elastiklik ve yüksek performans gibi nitelikler de aranmaya başlanmıştır. Bu amaçlar doğrultusunda betonunu üretimi endüstrileşmekte ve daha ekonomik hale gelmesine uğraş verilmektedir. Kitap, ilgili bölümlerin öğrencilerine hitap etmesinin yanında, inşaat sektörünün her kademesinde görev alan teknik elemanlara ve konuyla ilgilenenlere de uygulanmış deneyler eşliğinde açıklayıcı bilgiler vermektedir.
Beton ve beton teknolojisi (Deneyler İlaveli).
1
Keywords: Betonarme; Reinforced concrete