Hidrolik makineleri - Çallı, İsmail (Ankara : Seçkin Yayıncılık, 2020)
Prof. Dr. İsmail ÇALLI tarafından; gözden geçirilmiş, tek ve çok kademli pompa örnekleri ile güncellenmiş 4. baskısı yapılan kitap; üniversitelerin makine mühendisliği bölümlerinde lisans seviyesinde okutulmakta olan "Hidrolik Makineleri" isimli derse uygun olarak hazırlanmıştır. Kitap, yazarın uzun yıllar bizzat anlattığı "Hidrolik Makineleri" derslerinin notlarından, kitabının ilk üç baskısından sonra akademisyenlerden ve öğrencilerden gelen önerilerden ve yılların kazandırdığı mesleki tecrübelerden oluşmaktadır. Kitap sade ve basit anlatımının yanında, en önemli özelliği konuları sadece teorik olarak anlatmamış, mümkün olduğunca uygulanmış örneklere yer vererek konunun daha iyi anlaşılmasını sağlamıştır. Ayrıca anlatılan konular, 77 çözümlü örnek problem ile desteklenerek konuların daha iyi anlaşılması sağlanmıştır.
1
Keywords: Hidrolik; Hydraulic